خطر جدی "بی‎تفاوتی سازمانی" و "منفعت‎گرایی شخصی افراطی" در سازمان‎ها

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

    امکانات وب

    خطر جدی "بی‎تفاوتی سازمانی" و "منفعت‎گرایی شخصی افراطی" در سازمان‎ها

    این‎روزها، به نظر می‎آید حال مدیریتی تعداد قابل توجهی از سازمان‎های دولتی کشورمان نامساعد است. یکی از نشانه‎های این حال بد، فراگیر‎شدن پدیده‎ای تحت عنوان "بی‎تفاوتی سازمانی" و "منفعت‎گرایی شخصی شدید" است. شما در این سازمان‎ها، کمتر با افرادی روبرو می‎شوید که قلب‎شان برای سازمان متبوع خود بتپد و دغدغه‎ای جدی برای تحقق اهداف و تعالی آن داشته باشند. 
    به‎دیگر‎بیان، درجه عضویت سازمانی درصد قابل توجهی از پرسنل بخش دولتی، به سطح پایین و نگران‎کننده‎ای رسیده است. در چنین فضایی، افراد بیشتر به‎دنبال حداکثرنمودن منافع شخصی‎شان هستند و هر روز صبح با چنین هدفی پا در سازمان متبوع خود می‎گذارند. البته منظور این نیست که کسی نباید به دنبال منافع خود باشد، اما در یک سازمان سالم، افراد، اهداف شخصی خود را از طریق رسیدن به اهداف سازمانی، محقق می‎کنند و به عبارتی اهداف شخصی خود را به اهداف سازمانی گره می‎زنند.

    اگرچه‎که دلایل متعددی در بروز چنین پدیده‎ای نقش داشته؛ اما معتقدم یکی از مهمترین این دلایل، "از دست رفتن اعتماد عمومی پرسنل به سازمان‎ها و مدیران‎شان" است. وقتی سرمایه اجتماعی در یک سازمان و یا در یک جامعه کاهش می‎یابد، باید انتظار هر اتفاقی را داشت. اخبار مکرر و متعدد در زمینه سوء استفاده‎های مالی مدیران و سودجویی‎های افراطی آن‎ها‎، دیدگاه و رویکرد بسیاری از کارکنان را تغییر داده است. در چنین جو و فرهنگ نوظهوری، گروهی از کسانی که حتی تا یک یا دو دهه قبل، از شبهات مالی، دوری می‎جستند نیز، امروز برای عقب نیفتادن از قافله مال‎اندوزی، به هر اقدامی دست می‎زنند و هر چیزی که منافعشان را به خطر بیندازد را از دور خارج می‎کنند. 

    این پدیده، همچون موریانه به جان بسیاری از سازمان‎های دولتی ما افتاده است. اگر شرایط مدیریتی به همين منوال ادامه يابد، شك نكنيد سازمان هاي زيادي از هم فروخواهد پاشيد.

    دکتر مهدی شامی زنجانی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)

    انفجار نادانی چیست؟...
    ما را در سایت انفجار نادانی چیست؟ دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : khalafian بازدید : 103 تاريخ : چهارشنبه 7 تير 1396 ساعت: 13:54